REPARATIESERVICE

Bij LA GUITARRA BUENA kun je terecht voor alle reparaties aan nylonsnarige en staalsnarige gitaren. Ook inbouw van piëzo- elementen en opnieuw politoeren van gitaren is voor onze reparateur geen probleem.

  • Prijsopgaaf vooraf bij reparaties boven € 100
  • Een jaar garantie op alle uitgevoerde reparaties
  • Taxaties en schadeverklaringen, ook voor verzekering

Onderhoudsbeurt

Voor een grondige onderhoudsbeurt van een gitaar heb je een flinke hoeveelheid gereedschappen nodig. Natuurlijk is het niet nodig om deze zelf allemaal aan te schaffen. Om je gitaar in een goede conditie te houden is het voldoende om hem eens per jaar grondig te laten nakijken. Verder moet je er zelf voor zorgen, dat je de gitaar schoon houdt. Daarvoor heb je een goede gitaarpolish en een goede gitaardoek nodig. Een goede polish verwijdert stof en vuil van de lak en brengt een dunne beschermende film aan. Sommige onderhoudsmiddelen hebben bovendien een licht polijstend effect, waardoor lichte krasjes worden weggewerkt. Wij hebben zelf vooral goede ervaringen met artikelen van DUNLOP en PLANET WAVES.
Hier vind je ze bij elkaar: onderhoudsartikelen

Er zijn al een aantal jaren ‘superdoeken’ in de handel, die ook voor het schoonhouden van gitaren erg goed zijn. Door het gebruik van microvezels, soms een honderdste van een mensenhaar dik, houden ze veel meer stof en vuil vast dan een gewone (stof) doek. Ze vervangen niet alle andere benodigdheden voor grondig onderhoud, maar voor het verwijderen van stof, vuil en vingerafdrukken zijn ze ideaal.