WAT IS EEN CONCERTGITAAR?

Met een concertgitaar bedoelen wij een handgebouwde gitaar, die geschikt is voor professioneel gebruik.

  • Veel volume
  • Goede projectie van het geluid
  • Goede toonkwaliteit en klankbalans

Wat is het verschil?

Een gitaarfabriek probeert vooral zoveel mogelijk gitaren van een constante kwaliteit te produceren. Een individuele gitaarbouwer is meer geïnteresseerd in het bouwen van een zo goed mogelijke gitaar. Omdat het productieproces minder geautomatiseerd is dan in een gitaarfabriek, is het echter moeilijker om dezelfde kwaliteit bij alle gitaren te realiseren. Meerdere gitaren van dezelfde bouwer kunnen daardoor behoorlijk verschillen. Het blijft handwerk!

Geen enkele gitaarbouwer denkt: ik ga vandaag eens een slechte gitaar maken.
Je wilt altijd dat je volgende gitaar je allerbeste wordt” – ALEJANDRO

Een echte “Spaanse” gitaar?

Overal ter wereld zijn gitaarbouwers te vinden, die zeer goede concertgitaren maken – niet alleen in Spanje. Sterker nog: neem de 100 beste klassieke gitaristen ter wereld, en kijk naar de gitaar waarop ze spelen: veruit de meeste spelen op gitaren die niet in Spanje zijn gebouwd!

Daarom heeft LA GUITARRA BUENA niet alleen concertgitaren in de collectie van Spaanse bouwers, maar ook uit Italië, Duitsland, Zweden, Engeland, Japan, Canada – of zelfs Nederland. Onze collectie wisselt continue, afhankelijk van de instrumenten die wij tegenkomen.
Het criterium is altijd: hoe goed is de gitaar? En niet: komt hij uit Spanje?

Wat kost een Concertgitaar?

Vanaf € 1500 tot € 2000 vind je gitaren, die grotendeels handgebouwd zijn, maar waarvan de afwerking (lakken, fretten etc.) in een gitaarfabriek wordt gedaan. Vanaf € 3500 beginnen de volledig handgebouwde gitaren. Vergeleken met de prijzen van handgebouwde strijkinstrumenten zijn gitaren dus heel goedkoop.

TIP

Als je een concertgitaar zoekt, kijk dan om te beginnen niet naar de namen, of de prijzen, maar gebruik je oren! Bedenk, dat elke beroemde bouwer onbekend en ‘goedkoop’ was . . . . . . . .
tot op de dag dat een beroemdheid op zijn gitaar ging spelen!